• املاک عبدی
  • املاک عبدی
  • املاک عبدی
امیکرون
امیکرون

امیکرون چیست؟
امیکرون (Omicron)، نوع جدیدی از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی شناسایی شده است و باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است. سویه جدید که ابتدا B,1.1.529 نامیده شد، توسط سازمان جهانی بهداشت، نوع Omicron نام گرفت.

همچون گذشته و مانند واریانت های قبلی، این نگرانی وجود دارد که این نوع کرونا می تواند به شیوع بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند و سیستم های بهداشتی را تحت فشار قرار دهد و احتمالاً ایمنی واکسن را دور بزند.

 

امیکرون

بلومبرگ بر اساس اطلاعات اولیه موجود به بعضی از اولین سوالات درباره این نوع جدید کرونا پاسخ داده است:

این سویه ویروس چه تفاوتی دارد؟
ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک، وارد سلول های بدن شده و باعث بیماری کووید-19 می شود. حدود 30 تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اومیکرون مشخص شده است که دو برابر جهش های نوع دلتا است. نیمی از این جهش ها در ناحیه ای است که ویروس کرونا به کمک آن به سلول بدن انسان متصل شده، وارد آن می شود و باعث عفونت می شود.

جهش ها در این ناحیه ویروس می تواند باعث شود تا دستگاه ایمنی (یعنی آنتی بادی های ساخته شده بعد از واکسیناسیون یا عفونت قبلی) ویروس را کمتر از قبل تشخیص دهد و خطر عفونت با اومیکرون افزایش یابد.

حداقل سه جهش در نوع اومیکرون، به ویروس برای فرار از شناسایی شدن توسط آنتی بادی دستگاه ایمنی کمک می کند. ظاهراً جهش دیگری هم توانایی آن را برای ورود به سلول های انسان افزایش می دهد و باعث انتقال بیشتر آن می شود.

 

امیکرون

منشاء این نوع ویروس از کجاست؟
تاکنون فقط حدس و گمان هایی درباره منشاء اومیکرون مطرح است. به باور یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک UCL لندن، احتمالاً نوع اومیکرون در طول عفونت مزمن در فردی با نقص سیستم ایمنی (احتمالا مبتلای به HIV/AIDS درمان نشده) تکامل یافته است.

آفریقای جنوبی دارای 8,2 میلیون نفر مبتلا به HIV است که بیشترین میزان در جهان است. نوع بتا هم که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، ممکن است از یک فرد آلوده به HIV منشاء گرفته باشد.

 

 

واریانت امیکرون چقدر گسترده شده است؟
موارد ابتلا به امیکرون در کشورهای بسیاری از جمله آفریقای جنوبی، بوتسوانا، هلند، پرتغال، بریتانیا (انگلستان و اسکاتلند)، استرالیا، هنگ کنگ، کانادا، دانمارک، اتریش، ایتالیا، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، سوئد، اسپانیا، آمریکا و آلمان تایید شده است.

شواهد فعلی در مورد میزان انتقال، شدت و توانایی فرار از ایمنی برای اومیکرون بسیار غیرقطعی است. با این حال، اطلاعات اولیه از آفریقای جنوبی نشان می دهد که ممکن است کرونای اومیکرون نسبت به نوع دلتا توانایی رشد قابل توجهی داشته باشد. با توجه به مدل های ریاضی، انتظار می رود اومیکرون در چند ماه آینده باعث بیش از نصف کل عفونت های کرونا در اتحادیه اروپا شو


تاریخ خبر : ۱۴۰۰/۱۰/۱۳

تبلیغات