• املاک عبدی
  • املاک عبدی
  • املاک عبدی
سازه های چوبی
سازه های چوبی

درباره مقاوم سازی ستون با ژاکت بتنیآشنایی با دیوار پیش ساخته تری دی پانلآشنایی با چوب ترموود و انواع آنآشنایی با بندکشی کاشی و سرامیککاربرد چوب طبیعی در دکوراسیون داخلی ساختمانعایق کاری ساختمان با قیر و گونی چه اصولی داردفلزات پرکاربرد در صنعت ساختمان سازیدلایل ترک خوردن بتن در سازه های بتنیدیوارپوش آجری در دکوراسیون داخلیانواع فلزات نانوساختار و ویژگی آنها
صفحه اصلی  سازه چوبی  انواع سازه های چوبی و ضرورت آنها
انواع سازه های چوبی و ضرورت آنها
انواع سازه های چوبی و ضرورت آنها
توسط : آریافندر: آبان 22, 1397در: سازه چوبیبدون دیدگاه چاپ ایمیل
سالیان سال است که انسان ها برای ساختن سازه های محکم از چوب استفاده می کنند. چوب یکی از قدیمی ترین و بهترین مصالح ساختمان سازی است که بشر در طول تاریخ از آن استفاده کرده است و با زندگی او در آمیخته است. سازه های چوبی علاوه بر این که با محیط زیست سازگار هستند، در برابر زلزله هم از خود مقاومت بالایی نشان می دهند.

انواع سازه های چوبی و انواع چوب
بشر تا به حال سازه های مختلفی با چوب ساخته است. از لوازم زندگی تا سازه های بزرگ مسکونی بگیرید تا کلبه و آلاچیق های چوبی. سازه های چوبی به خاطر ویژگی های شان از اهمیت زیادی برخوردارند و در دنیا طرفداران زیادی دارند. یکی از زمینه های ساخت و ساز که چوب در آن نقش ویژه ای دارد، ساختمان های پیش ساخته و نیمه پیش ساخته است. در واقع در این نوع ساختمان ها چوب یکی از بهترین مصالحی است که مورد استفاده قرار می گیرد. چوب نه تنها در ساخت دیوار ها و در و پنجره، بلکه در ساخت اسکلت چوبی برای ساختمان ها بسیار کاربردی است. امروزه سازه های چوبی ویلایی و مسکونی و غیر مسکونی زیادی از این طریق ساخته می شوند. ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که چوب به علت این که ماده ای قابل اشتعال است برای ساخت و ساز مناسب نیست، اما باید گفت امروزه تمامی سازه های چوبی با مصالح نسوز پوشانده می شوند. تخته های گچی به علت پایداری بالا در برابر آتش، یکی از مصالح مورد استفاده در حفاظت از چوب در مقابل خطر اشتعال است.

انواع سازه های چوبی

اهمیت سازه های چوبی
سرعت ساخت سازه های چوبی بالاست و سازه های چوبی عمدتاً عمر بالایی دارند. همچنین با ساخت و ساز هوشمندانه می توان با عایق بندی از هدر رفت انرژی در سازه های چوبی جلوگیری کرد. سازه های چوبی به علت بر جای نگذاشتن نخاله و ضایعات، در کاهش آلودگی زیستی سهیم هستند و با محیط زیست، طبیعت و شرایط مختلف آب و هوایی سازگاری بالایی دارند. همچنین به کاهش آثار منفی الکترومغناطیس بر ساکنین کمک می کنند؛ اما یکی از مهم ترین ویژگی های سازه های چوبی که آن ها را بسیار پر طرفدار کرده است سبک سازی و مقاومت این نوع سازه ها در برابر زلزله است. تحقیقات مختلف بر نقاطی که زمین لرزه های زیادی را به خود دیده اند نشان داده است که سازه های چوبی حتی بعد از زلزله سالم و سرپا و قابل سکونت هستند. درست برعکس سازه های بتنی و فولادی که در صورت به جا نگذاشتن صدمات جانی، قطعاً خسارات مالی زیادی بر جای خواهند گذاشت و بعد از زلزله به راحتی امن و قابل استفاده نیستند.

انواع سازه های چوبی

انواع سازه های چوبی
انسان از دیرباز برای ساخت سازه های مختلف از چوب استفاده کرده است. مهم ترین سازه های چوبی که امروزه با چوب های با کیفیت و رعایت استاندارد ساخته می شوند عبارت اند از ویلا، خانه، کلبه، آلاچیق و خانه های متحرک. با توجه به این که ما در کشور زلزله خیزی زندگی می کنیم، چوب یکی از بهترین مصالح برای ساخت سازه های مسکونی است. همچنین سازه های چوبی ظاهر زیبا و اصیل و منحصر به فردی دارند که با وجود هزاران سال استفاده مستمر، هرگز برای بشر قدیمی و از مد افتاده نمی شوند.

انواع سازه های چوبی

کلبه چوبی
کلبه های چوبی یکی از کلاسیک ترین ساخته های دست بشر هستند و از محبوبیت بالایی برخوردارند. یکی از ویژگی های ساخت این سازه چوبی سرعت بالای آن است چرا که مصالح در ساختمان های چوبی بسیار سبک هستند و نیاز به صبر و خشک شدن ندارند. کلبه های چوبی با استفاده از مواد مخصوص نسوز مثل پانل گچی از خطر آتش سوزی محافظت می شوند و دیوار های آن، عایق صدا هستند. کلبه ها در انواع یک یا چند طبقه، تراس دار و بدون تراس طراحی و ساخته می شوند.

انواع سازه های چوبی

خانه و ویلای چوبی
در حال حاضر ویلا ی چوبی و خانه های چوبی با استاندارد های روز آمریکا و اروپا طراحی و ساخته می شوند و طراحی آنان مطابق با سلیقه متقاضی صورت می گیرد. ویلا های چوبی در ابعاد مختلف ساخته می شوند و از نظر اندازه هیچ محدودیتی ندارند. همچنین رنگ چوب مورد استفاده تنوع دارد و نمای بیرونی با خواست مشتریان کاملاً قابل تطبیق است. جذاب ترین بخش سفارش خانه های چوبی شاید همین باشد که تا جزئی ترین مسائل و کوچک ترین فضا ها مطابق میل شما طراحی می شود و هر ایده ای که داشته باشید در آن ها ممکن است. در ساخت خانه های چوبی عمدتا از چوب درختان نواحی سردسیر استفاده می شود. این چوب ها به اندازه ی کافی مستحکم و مقاوم و بلند هستند و برای خانه سازی بسیار مناسب اند. خانه های چوبی در مقابل عوامل و شرایط خارجی و طبیعی مثل اکسیداسیون، طوفان، آتش سوزی، حشرات موذی مقاوم هستند و طراحی های مختلف مدرن و کلاسیک دارند.

انواع سازه های چوبی

آلاچیق چوبی
آلاچیق های چوبی از دیگر سازه های چوبی هستند که در خانه های ویلایی و فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرند و اگر جنس چوب آنها خوب باشند، در معرض باد و باران و سرما و تابش مستقیم آفتاب صدمه ای نمی بینند. در ساخت آلاچیق، از چوب و فلز استفاده می شود و می تواند در طرح های مختلفی به شکل مربع، دایره، مستطیل، شش یا هشت ضلعی ساخته شود. همچنین می تواند در یک یا 2 طبقه طراحی شود. ظرفیت آلاچیق ها معمولاً بین 6 تا 8 نفر است و متداول ترین و محبوب ترین طرح آلاچیق چوبی، شش ضلعی است. طراحی حرفه ای و ساخت اصولی آلاچیق های چوبی در استحکام و بقای آنها نقش مهمی دارد.

انواع سازه های چوبی

انواع چوب
تحقیقات بشر و تجربه ی هزاران ساله اش نشان می دهند که بهترین چوب ها برای ساخت سازه های چوبی، چوب های درختانی هستند که در ناحیه کمربندی مدار 66 درجه و 33 درجه شمالی می رویند. دلیل مرغوبیت چوب این درختان آب و هوایی است که در آن رشد می کنند. رشد درختان در آب و هوای سردسیر کند تر از مناطق دیگر صورت می گیرد و باعث می شود چوب آنها سفت، سخت و با چگالی بالا باشد. انواع چوب های مورد استفاده در ساخت سازه های چوبی متنوع اند و طیف وسیعی را در هر ناحیه زمین در بر می گیرند. برای مثال چوب بلوط، شمشاد، گردو، راش و خانواده کاج از چوب های مقاوم و مرغوب هستند که سالیان سال، به صورت سنتی هم در مناطق شمالی ایران استفاده می شدند.
 


تاریخ خبر : ۱۴۰۰/۱۲/۱۷

تبلیغات